Hvad er et microfiberhåndklæde, og hvorfor vil du elske det? Se svaret her i vores guide

Kender du microfiberhåndklæder? Nej? Der er mange gode grunde til, hvorfor du bør stifte bekendtskab med dette håndklæde, og derfor kommer her en guide, så du kan blive klogere - både på hvad et microfiberhåndklæde er, hvordan det fungerer, og hvorfor du vil elske det.

Hvad er et microfiberhåndklæde?

Et mikrofiber håndklæde kaldes også for et hurtigtørrende håndklæde. Det er dog præcis den samme type håndklæde, der bare er kendt under flere navne. Og kort sagt er det altså et hurtigttørrende håndklæde lavet af materialet mikrofiber.

Det særlige ved microfiberhåndklædet er mikrofiberen. Mikrofiber er et syntetisk stof med meget små fibre eller tråde. Måske kender du materialet for mikrofiber rengøringsklude? Mikrofiber giver håndklædet den helt særlige egenskab, at håndklædet ikke suger vandet til sig, og på denne måde tørrer det væk fra din krop, men i stedet børster vandet af dig. Et mikrofiberhåndklæde kan altså bruges igen og igen modsat et almindeligt håndklæde, der effektivt suger vandet til sig - men som så også til gengæld er våd lang tid efter, og har brug for en lang tørretid, før det er anvendeligt igen.

Hvordan ser et microfiberhåndklæde ud?

Et microfiberhåndklæde bliver også nogle gange kaldt et rejsehåndklæde, fordi det typisk er lille. Det er det, fordi du, på grund af håndklædets særlige evne til at børste vandet væk, ikke behøver et særlig stort håndklæde for at kunne tørre kroppen, og derfor er det oplagt med et lille microfiberhåndklæde til rejsen. Mikrofiberhåndkæder kan dog fåes i mange størrelse - og også i normal håndklæde-størrelse, hvis det er det, som du ønsker.

Derudover er et microfiberhåndklæde tyndere og lettere end de normale bomuldshåndklæder. Til gengæld er de ikke lige så bløde, og de giver ikke den samme luksus-fornemmelse som et normalt bomuldshåndklæde. Et mikrofiberhåndklæde er ikke en erstatning for et almindeligt bomuldshåndklæde, men det er et godt supplement i mange situationer.

Hvornår skal du bruge et microfiberhåndklæde?

Et microfiberhåndklæde kan være nyttigt i mange forskellige sammenhænge. Er du på vandretur, cykelferie eller en anden ferie, hvor du har brug for at pakke let, så er et microfiberhåndklæde et helt oplagt valg, da det hverken fylder eller vejer meget i tasken. Derudover tørrer det netop hurtigt, så du ikke behøver pakke et vådt håndklæde ned i tasken.

Et microfiberhåndklæde kan også være nyttigt på en badeferie, hvis du skifter meget mellem at være på land og i vand, da det hurtigt kan tørre det værste vand og sand af kroppen.

Sidst men ikke mindst bliver håndklædet også brugt at flere sportsudøvere, for eksempel svømmere som har brug for at blive hurtigt tørre efter en tur i bassinet, så de ikke bliver for kolde.

Et microfiberhåndklæde kan altså bruge i mange sammenhænge og af mange forskellige typer mennesker, og det er derfor en praktisk ting at have liggende i skabet, hvis du skulle befinde dig i en situation, hvor det kan blive praktisk med denne slags håndklæde.

Hvorfor er et microfiberhåndklæde smart?

Et microfiberhåndklæde er smart, fordi det er lille, let og hurtigtørrende. Med et microfiberhåndklæde slipper du for at tørre dig i et halvfugtigt håndklæde - og den oplevelse ved alle hvor ubehagelig er. Du har et håndklæde med en ekstrem god absorberingsevne, som sikrer, at du altid har et tørt og brugtbart håndklæde lige ved hånden.

Du slipper for at rejse rundt med et stort tungt, bomuldshåndklæde, der ligger fugtig i din taske og bliver surt. Du slipper for den ekstra fylde og kilo - både når håndklædet er tørt men især også når det er blevet vådt.

Kort sagt er et mikrofiberhåndklæde smart, fordi det har håndklædets vigtigste egenskab - men oveni også har en masser ekstra attraktive egenskaber.

Menu
Top